Menu

September 2024
Brussel 6de editie

Matrimonium, het : Materiële of immateriële goed van artistiek of historisch belang die geërfd zijn van vrouwen.
Laden Evenementen
25 09 2022

(NL) GEZINSACTIVITEIT / Participatief tuinieren volgens methode Simone Kroll met WAUW

 
Gezinsactiviteit
Matrimoniumdagen 2022
13:00-17:00 Alma

De architectuur en omgeving van La mémé is tot stand gekomen via een participatieve proces begeleid door Atelier Kroll. We zijn te gast in het hart van de campus. We gaan zelf aan de slag in de spirit van Simone Kroll om samen een ontwerp te maken. We ontdekken eerst de Krollse aanpak, dan tekenen we samen de tuin van het voorjaar uit, nadien voeren we onze plannen uit! We steken de handen uit de mouwen: de bollen en zaadjes worden geplant. Zo bouwen we samen mee aan de tuin waarrond gemeenschap groeit, die ons verbindt. Omdat Simone als geen ander wist dat het moment van de lunch een echte teambuilding is, maakt het samen maken en eten van de soep ook deel uit van de activiteit… Kom zoals jij het wil: alleen, met je (klein) kinderen mee of in groep… iedereen is welkom voor een diverse activiteit !

Lotte en Stephanie zijn architecten en founders van WAUW (Workshops & Wandering over: Art & Architecture , Urbanism & Utopism). Ze gidsen alle leeftijden doorheen creatieprocessen van idee tot realisatie. Ze brengen architectuur, erfgoed, design, landschap … tot bij iedereen! Het VAI ondersteunt met info.

Alma (Uitgang métro Alma) 1200 Sint-Lambrechts-Woluwe | 20 people max (children and adults) | NL | Registration required

L'architecture qui dégenre
Université Libre de Belgique
La Ville de Bruxelles
Urban.Brussels
Equal.Brussels
Fédération Wallonie-Bruxelles
Cellule architecture
Commission communautaire française
Visit.brussels