Menu

September 2024
Brussel 6de editie

Matrimonium, het : Materiële of immateriële goed van artistiek of historisch belang die geërfd zijn van vrouwen.
Laden Evenementen
19 06 2022

De vrouwen in de begraafplaats van Laken – Rondleiding door de vzw Laken Découverte (NL)

 
Rondleiding
Matrimoniumseizoen 2021/22
14:30-16:00 Begraafplaats van Laken

De begraafplaats van Laken is in meer dan één opzicht uitzonderlijk. Het is een geklasseerde begraafplaats in België en is tevens de oudste begraafplaats in het Brusselse Gewest. Tijdens ons bezoek, zullen wij u de vrouwelijke kant van de begraafplaats laten zien. Welke plaats krijgen vrouwen op deze unieke begraafplaats? Hoe zijn vrouwen daar vertegenwoordigd? Hoe heeft deze voorstelling zich in de loop der tijd ontwikkeld? Hoe wordt de nagedachtenis van vrouwen daar geëerd?
Samen zullen we de grafgangen en steegjes van de begraafplaats van Laken verkennen op zoek naar antwoorden. Onze reis zal ons ook leiden naar ontmoetingen met vrouwen die pioniers zijn in hun vakgebied, die hier begraven liggen en die hun stempel hebben gedrukt op de Belgische samenleving.

De vzw Laeken Découverte werd opgericht in 2000 en heeft als doel de geschiedenis van de voormalige gemeente Laeken te promoten. Onze rondleidingen gaan verder dan een eenvoudige culturele en historische ontdekking: ze zijn verankerd in de stad en hebben tot doel het imago van Laken bij alle doelgroepen te versterken. De gidsen die de rondleidingen zullen leiden zijn Emilie Bauduin, Nolwenn Peron en Marije Nouwen.

Onze-Lieve-Vrouwvoorplein 1020 Laken | 25 personen max. | NL | Registration required

L'architecture qui dégenre
Université Libre de Belgique
La Ville de Bruxelles
Urban.Brussels
Equal.Brussels
Fédération Wallonie-Bruxelles
Cellule architecture
Commission communautaire française
Visit.brussels