Menu

September 2024
Brussel 6de editie

Matrimonium, het : Materiële of immateriële goed van artistiek of historisch belang die geërfd zijn van vrouwen.
Laden Evenementen
24 09 2022

Onder ons – Initiatieworkshop dj-mixen met Rêve bleu

 
Workshop
Matrimoniumdagen 2022
Vol
14:00-18:00 Hageltoren (polyvalente zaal)

Vrouwen, queers, en mensen van kleur zijn nog steeds ondervertegenwoordigd in de muziekwereld (zowel op het podium als in de coulissen). Deze workshops zijn opgevat als emancipatie-instrument en een manier om je identiteit, je verlangens en je keuzes uiten. Een manier om je de ruimte op het podium eigen te maken, maar vooral een manier om jezelf TOE TE LATEN die ruimte in te nemen. Zo is het de voornaamste bedoeling van deze workshop om een empowermentbeweging op gang te brengen en/of verder te zetten die tegelijk individueel en algemeen is. De workshop bestaat uit twee delen. Theorie: presentatie van het materiaal, inleiding op verschillende interpretaties van het begrip ‘mix’. Praktijk: een demonstratie, mixen beluisteren en beoefenen, samples zoeken.

Sarah Abd Ali (alias Rêve bleu) is een plastische kunstenares en geluidsartieste die woont en werkt in Brussel. Ze houdt van toestellen, souvenirs en melancholische dromen. Haar muziek bevat een mix van verschillende invloeden: ambient music, impressionist music, EBM, synth-pop, techno, disco, RnB... Ze heeft vaak het gevoel dat ze nergens vandaan komt en vindt dat nostalgie tijdloos is. Ze heeft een obsessie voor golfbewegingen op het water of in de lucht, en golvingen in het algemeen

Workshop voor vrouwen, queer en mensen van kleur.
Benodigd materiaal: een computer (voor wie geen smartphone heeft), een hoofdtelefoon of oortjes, een USB-stick, samples in .wav- of .mp3-formaat.

Slachthuisstraat 24 1000 Brussel | 15 personen max. | FR | Registration required

L'architecture qui dégenre
Université Libre de Belgique
La Ville de Bruxelles
Urban.Brussels
Equal.Brussels
Fédération Wallonie-Bruxelles
Cellule architecture
Commission communautaire française
Visit.brussels