Menu

September 2021
Brussel 3de editie

Matrimonium, het : Materiële of immateriële goed van artistiek of historisch belang die geërfd zijn van vrouwen.
Laden Evenementen
24 09 2021

Vertoning “Les Nouvelles Guérillères” & “Ma Grand-Mère n’est pas une féministe” + gedachtewisseling

 
Vertoning
19:00-21:30Hageltoren (cultuurzaal)

De vertoning van de documentaire “Les Nouvelles Guérillères” van Elisa Vdk en de kortfilm “Ma grand-mère n’est pas une féministe” van Fatima-Zohra Ait El Maâti wordt gevolgd door een gedachtewisseling in aanwezigheid van regisseuse Elisa Vdk, het collectief Imazi·Reine en andere collectieven.

Les Nouvelles Guérillères” van Elisa Vdk (70’)

Betogen, slogans met eisen ophangen in de straten, rides met de fiets organiseren in de stad, mentale dekolonisatie via kunst... Alleen of in een collectief strijden deze militante vrouwen* op hun manier tegen genderongelijkheid, racisme en seksisme in de stedelijke ruimte. Elk van deze acties, groot of klein, is een aanklacht tegen het heersende patriarchaat en reikt oplossingen aan om anders samen te leven, met meer gelijkheid, voor een leefgebied waar niemand onzichtbaar gemaakt of gekleineerd wordt. Een vierde feministische golf overspoelt Brussel opdat geen enkele zuster zich ooit nog alleen zou voelen in de openbare ruimte.

Ma Grand-Mère n’est pas une féministe” van Fatima-Zohra Ait El Maâti (12’)

Fatima-Zohra besliste eerst om een video te maken over haar grootmoeder, om deze eerste generatie strijdlustige vrouwen te vieren en de verhalen voor het voetlicht te brengen die verscholen zitten achter die vrouwen die binnen onze maatschappij ondervertegenwoordigd zijn. De titel verraadt het al: de documentaire wil de ondervertegenwoordiging belichten van vrouwen uit een moslimomgeving, met hedendaagse verhalen over empowerment die de Europese vrouw op de voorgrond plaatsen.
COVID SAFE TICKET verplicht voor deze activiteit
 

Slachthuisstraat 24 1000 Brussel | 110 personen max. | FR | Registration required

Projection | Screening | Vertoning

110 Going
Currently full
RSVP Closed

L'architecture qui dégenre
L'Ilot
Université Libre de Belgique
Vlaams Architectuurinstituut
La Ville de Bruxelles
Tour à Plomb
Saint-Gilles | Sint-Gillis
Urban.Brussels
Equal.Brussels
Fédération Wallonie-Bruxelles